27.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRata mandarin, usor de intretinut

Rata mandarin, usor de intretinut

Este una dintre cele mai deosebite pasari de apa, fiind foarte apreciata si des intâlnita. Rata mandarin este o pasare mica si cântareste doar 500 de grame. Fiind o pasare rezistenta, frumoasa si usor de intretinut, este preferata crescatorilor.


Rata mandarin traieste de cele mai multe ori in salbaticie si se adapteaza destul de repede la conditiile de afara. Este o pasare mica, ce cântareste numai 500 de grame, fiind aproximativ de marimea unui porumbel voiajor. Are gheare ascutite, ce ii permit sa se urce in copaci si sa-si construiasca acolo cuib. Masculul este extrem de frumos colorat, fiind destul de diferit fata de celelalte specii. Fruntea este de un negru-verzui stralucitor, ce capata o tenta viorie spre creasta. Partile laterale ale capului sunt de culoare alba, cu putin castaniu in dreptul ochilor. Partea superioara a pieptului este maro, iar cea inferioara si abdomenul sunt albe. Potrivit specialistilor, o trasatura unica a acestei pasari o reprezinta vârfurile aripilor, de un portocaliu stralucitor.


Rata mandarin prefera „colectivitatea“


Ratele manadarin captive sunt de obicei tinute in spatii imprejmuite, iar vârfurile aripilor le sunt taiate, pentru a le impiedica astfel sa scape. Ele nu necesita un spatiu foarte mare si se comporta bine in prezenta altor pasari acvatice, dar si cu alte specii, cum sunt porumbeii si fazanii. Din cele spuse de specialisti, o rata mandarin hranita incorect nu va avea niciodata pui pentru ca ea nu reuseste sa se imperecheze din cauza depozitelor de grasime.


O hranire corecta presupune impartirea anului in doua perioade: cea in care nu se imperecheaza (iarna) si cea propice inmultirii. In primul caz, dieta cuprinde portii mici de grâu, porumb si soia. In perioada inmultirii, cantitatea de hrana trebuie crescuta si suplimentata cu insecte si furaje naturale. Fiind o pasare rezistenta, frumoasa si usor de intretinut, este preferata crescatorilor incepatori sau avansati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS